Op de dijken van de polder werd wielrenner Fabio Jakobsen als knulletje opgevoed door de regionale fietsploeg. Direct de eerste keer reed de jonge Fabio, amper van de basisschool, mee met de grote mannen. Over de Lingedijk, Diefdijk en de Lekdijk, zijn favoriete trainingstraject nu, want Fabio Jakobsen is beroepscoureur en wordt, nee is een grote meneer.
Podcast De Polder ontmoet Fabio onderaan de Lekdijk bij Achthoven gelegen tussen Vianen en Ameide. Op een mooie en wat winderige mei-avond, natuurlijk weer die wind langs die dijk, zitten we met dit talent en later zijn lief Delore in het natuurgebied onderaan de dijk. De dame achter de sporter erbij, ze zijn welkom bij Podcast De polder. Er gingen verschillende dopjes af van het locale Arno Wallaard Memorial koersbier Poldrien en het werd keigezellig op 1,5 meter. En Dolore hield het allemaal in de gaten, zij dronk water. Iemand moet de held naar huis brengen…

En wie denkt dat het gesprek met Fabio en Dolore voorbij is…, welnee!
Er komt binnenkort een deel twee, zeker zo interessant. De avond viel, de vogels floten hun avondzang en de boeren reden naar huis en ging weer een dopje van een flesje…het werd steeds leuker! Tot binnenkort bij Podcast De Polder!fabiojakobsenarnowallaardmemorialpoldervijfheerenlandenDeceuninck-Quick-StepwielrennerHeukelum